20080805

how to take the pic

blixt eller lampa

Då kör jag igång med en liten foto guide. Låter den heta "how to take the pic".
Dessa två bilder hittade jagbland alla bilder jag tagit i vintras. Håller på att plocka ut bilder till ett projekt och tänkte att jag kan bjuda på dessa två i min blogg.

Modellerna är två väldigt nära vänner så känns extra kul att trycka upp dem.

Man behöver inte alltid ha stora blixtar eller ens blixtar för all del. Med lite kreativitet och en lampa kan man göra mycket.
Du kan självklart använda blixt också men i detta fall använda jag det befintliga ljus som kom från en strålkastare som var plaserad på marken.

Jag ställde in kameran på ISO 1250, Bländare 3,5 och slutare 1/200. Dessa var mina inställningar. Man kan laborera mycket.
Jag fotade utomhus och under kvälls tid så allt var mycket mörkt. Så jag placerar min modell så att ljuset träffar modellen från sidan. Detta gör att en skugga bildas där ljuset inte träffar. Och eftersom det är Mörkt ute så smällter skugan ihop med omgivningen och bilder denna effekt.

"kommentera gärna foto guiden så jag får tips till kommande guider. bra/dåligt, något du inte förstår/vill veta mer om"

3 kommentarer:

Sandra sa...

De är grymma, gillar det mörka i bilderna.

Anonym sa...

Använde du blixt till dessa bilder?

Och varför i heeeeeela friden skulle du använda ISO 1250.. blir ju en helt värdelösbild med en D200.

Daniel Rönnbäck sa...

Jag använde inte blixt och jag körde iso 1250 för att det ljus som kom från lampan skulle bli tillräkligt för att lysa upp min modell.......Utan att behöva ha helt åt helsike lång slutar tid......Och jag tycker inte att dom är så värdelösa? med blixt hade man kunnat ha iso 100 och slutar 1/250 för att få denna efekten.....