20080811

artic downhill 2008

narvik - abisko - björkliden - noulja

Denna helg har varit så rolig att jag inte haft tid att blogga. Så här kommer en blogg för hela helgen.

Allt startade i fredags. Jag och min vänn John satte oss i bilen och körde de 55 milen till Narvik. (jag var dock den enda av oss som hade en sådan lapp som säger att man får köra bil. Så jag fick köra alla mil själv) 55 mil senare anländer vi i Narvik. Strålande sol och en ny preparerad bana. Det kan inte bli bättre. Narvik banan som är en av nordens 2 svåraste downhill banor bjöd idag på fina förhållanden.

Cykling i solnedgången med utsikt över fjorden och Narviks hamn. Erotik för en cyklist.Sam blåser på nerför bärget.


Första dagen avklarad. vi är hemma i Abisko igen strax efter midnatt. Sover några timmar. Vaknar. Äter frukost. Klär på oss. Åker upp till backen för en cykel dag i Abisko. Och den andra banan som jag själv anser är nordens svåraste.

Idag tuggar även Artic Downhill challange igång en tävling med 20 startande och ett jäkla ladd.John susar ner för Abiskos bana.Abiskos lift ur dimman.Grabbarna grus race'ar ner för en av banans kurviga partier.


Efter tävlingen är det banket och norrländsk buffe...."det var super gott". Några timmar senare och lite vatten krig med nöt allergiker tar kvällen slut. haha. -"så här roligt har jag inte haft sen konfirmationen" citat från en vis man.

Söndagen bjuder på något utöver det vanliga. En magisk offtrack cykling nedför Noulja. ca 700 fallhödsmeter "lössnöåkning utan skidor eller snö" Helt underbart.De få som valde att packa alla sina grejjer på ett flak och rulla bilvägen över till Björkis. Säger vi bara. Synd för er.Mattias är rätt nöjd efter denna topptur med cykel.På morgonen han vi med en Photoshot med John. Och efter Off track åket han provade vi på Mattis fina bana i björkis.

Mer info från Narvik, Abisko, Björkis och Noulja kommer komma på freeride. Så håll koll.

1 kommentar:

john sa...

haha schysst reg plåt på bilen!